Kész, ennyi volt: lehúzza a rolót az Alföld egyik legendás étterme

HelloVidék 2023. szeptember 27. 11:01

Új menüsorban találkozott a múlt és a jövő gasztronómiája a Tisza-tó és a Hortobágy határán lévő, közel három éve megnyitott tiszafüredi Mariska Étteremben, ami október 1-jén bezár - írja a Sokszínűvidék.

Gasztro- és családtörténetet írt a Mariska, ahol előtérbe kerültek a lassan feledésbe merülő vagy a konyhában már alig használt alapanyagok, ahol a vendégek asztalára tálalt specialitások a helyi termelők és kézművesek étkezéshez, gasztronómiához kapcsolódó viszonyát is jól tükrözték.

A Mariska ebben a működési formában Tiszafüreden, velünk, ebben a koncepcióban bezár. Alig 3 év alatt megálmodtuk, megvalósítottuk és elismertté tettük a Mariskát, amivel feltettük Tiszafüredet, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét és a Tisza-tavat a modern gasztronómia országos térképére. Elértük, sőt túlteljesítettük a személyes és üzleti céljainkat, elégedettek és boldogok vagyunk, hogy maradéktalanul sikerült

– írták Facebook oldalukon.

Mint fogalmaztak, új álmok jönnek, új célok és fontosabb ügyek, melyeket a következő 3-5 évben meg szeretnének valósítani. Ezért családilag úgy határoztak, hogy a Mariska kezét egy időre elengedik, de igyekeznek további sorsát és a térségben elfoglalt pozícióját jó és értő kezekbe helyezni. Szeptember 30-án, szombaton kerül sor az utolsó vacsorára a vendégekkel, október 1-jén pedig nemes felajánlást tesz a bezáró étterem. Az utolsó nap bevételét, ugyanis az UNICEF-nek adják.

Gyertek el október 1-én vasárnap és hacsak egy kávé árával is, de támogassátok az UNICEF munkáját. Az utolsó napi bevételünket felajánlottuk az UNICEF programjainak támogatására

– írták a közösségi oldalon.

Címlapkép: Getty Images