Ezrek dolgoznának börtönökben: kiderült, mennyit lehet keresni

Világgazdaság 2018. november 26. 09:02
Sikeres a büntetés-végrehajtás toborzókampánya, már több mint hatezren jelentkeztek munkára a rendvédelmi szervhez. A kampány e hónap végéig tart - írja a Világgazdaság.

A Büntetés-Végrehajtás Országos Parancsnokságának Kommunikációs Főosztályának tájékoztatása alapján több mint hatezren jelentkeztek a szervhez október óta. A BVOP jelenleg 8000 munkavállalót foglalkoztat, és a nyitott pozíciók aránya 10 százalék körüli. A parancsnokság októberben indult toborzási kampánya november végéig tart, továbbra is számos munkakörre lehet jelentkezni, mint például biztonsági felügyelő, reintegrációs tiszt, pártfogó felügyelő, vagy szakorvos.

A kampány keretében országjáró roadshow népszerűsíti a hivatást, valamint az ország több településén is működtetnek toborzóirodát. A tapasztalatok szerint a fiatalok és az idősebbek is érdeklődnek a szakma iránt, de a középiskolák végzős osztályainak is tartanak pályaorientációs előadásokat.

A kezdő juttatás tiszthelyettesként bruttó 228 ezer forint, tisztként pedig 330 ezer forint. Ezen kívül a munkavállalók évi 200 ezer forint cafetériára, ruházati, lakhatási és utazási költségtérítésesre, kedvezményes üdülési lehetőségre, mobilflotta-használatra és adott esetben szociális támogatásra is jogosultak.