Alzheimer betegtől csaltak ki pénzt Kaposváron

24.hu 2019. január 9. 08:30
A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy kaposvári nővel szemben, aki bizalmukkal visszaélve két ismerősét, valamint két gazdasági társaságot károsított meg - írja a 24.hu.

2017 nyarán találkozott a 42 éves vádlott a megkárosított sértettekkel. A vádlott az Alzheimer betegségben szenvedő idős asszonyt az utcán szólította le, míg a másik - időközben elhunyt - középkorú nővel egy ingatlanügylet során találkozott.

A vádlott mindkét sértettet folyamatosan kereste és a bizalmukba férkőzött, kezdetben különböző indokokkal (számlákra, ételre, gyermekeinek ruháira) pénzt kért kölcsön, majd az Alzheimer kórban szenvedő idős asszonnyal is hitelt is felvetetett és az ékszereit is kicsalta. A vádlott a sértettekkel internet előfizetést is köttetett, aminek a számláit szintén nem fizette. A vádlott a tartozás megadására sem lehetősége, sem szándéka nem volt, a kölcsönöket felélte, az ékszereket pedig zálogba adta. Az általa okozott kár több mint 750 ezer forint, amely miatt a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség börtönbüntetést, közügyektől eltiltást és vagyonelkobzást indítványozott.