Nem vezeti be a Spar a 400 órás túlórakeretet

Magyar Idők 2019. január 10. 09:30
A Tesco után a Spar üzletlánc is beleáll abba a szakszervezeti megállapodásba, amely arról szól, hogy immár a kereskedelem két legnagyobb szereplője nem kívánja alkalmazni áruházaiban a 400 órás túlórakeretet – írja a Magyar Idők.

A Spar üzletlánc megegyezett a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetével (KDFSZ), hogy nem kívánnak élni további többletmunka lehetőségével a jelenleg alkalmazott, 300 órás túlórakereten felül. A Spar üzletlánc 13500 munkavállalót foglalkoztat Magyarországon.

Bubenkó Csaba, a KDFSZ vezetője azt mondta, ígéretet kapott a Spar Magyarország Kft. vezetőjétől, hogy "rövidesen írásba öntik a megállapodást".

Maczelka Márk, a Spar kommunikációs vezetője megerősítette a megállapodásról szóló információt, továbbá elmondta, hogy már korábban eldöntötték, hogy az évek óta érvényben lévő szabályokon a törvénymódosítás után sem kívánnak változtatni.

a vállalat természetesen egyetért a KDFSZ meglátásaival: a Spar kollektív szerződésében foglalt 300 órán felüli túlmunka lehetősége még munkavállalói hozzájárulás esetén sem szolgálja az érdekeket.

- mondta Maczelka Márk.

Tegnap a reprezentatív Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) is jelezte: több céggel zajlanak az egyeztetések, amelyek mindegyike hajlik a megállapodásra.

Akad cég, ahol már tervezik a nyomtatványt, amelyen a dolgozók jelezhetik majd, kívánnak-e élni a pluszmunka lehetőségével.