Megállapodás született a hatvani Bosch gyárban: teljesülnek a szakszervezet követelései

HelloVidék 2019. február 12. 09:00
Hétfőn az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezet (ÉTMOSz) szakszervezet tagsága 75%-kának szavazatával megszületett az egyéves bérmegállapodás a hatvani Robert Bosch gyár dolgozói és a vállalat vezetői között.

Egyéves bérmegállapodást kötöttek, amelyek során a szakszervezetek minden főbb követelése, így a fizikai dolgozóknak egységesen nyújtott 14,5%-kor béremelés is, teljesült, mondta el Janik Tamás, a Bosch gyárak munkásait tömörítő Életre Tervezett Munkavállalók Szakszervezetének elnöke. A tárgyalások végeztével a vállalat igazgatója úgy minősítette a megegyezést, hogy ez drága megállapodás volt, írja a Mérce.

Az elért eredményt elsősorban a dolgozók kitartásának köszönhetik, ezért számukra is köszönetüket fejezték ki, nyilatkozta Janik Tamás.

A Bosch „tárgyalási stratégiájában jól döntött”, így az elmúlt időszakban az álláspontok is közelednek, mondta Janik Tamás. A cél a hatvani gyár dolgozóik számára immár az, hogy 12 hónapos, kollektív bérmegállapodást köthessenek az üzemmel, amely jelentős bér- és juttatásemeléssel is járna.