Kiemelt projekt lett a vízi élménypark Győrben: már idén megkezdődhet az építkezés

HelloVidék 2019. február 19. 10:01
Optimális esetben akár idén elkezdődhet a vízi élménypark építése Győrben. A beruházást a kormány azzal is segíti, hogy kiemelt jelentőségűvé nyilvánította - írja a kisalfold.hu.

A következő években 18 kulcsfontosságú beruházás fog megvalósulni Győrben a Modern Városok Program keretén belül. Az egyik legjelentősebb a meglehetőségen rossz állapotban lévő strand átalakítása egy korszerű, látványos vízi élményparkká. Bár a fejlesztés még csak az előkészítés fázisában van, a kabinet nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánította, így a folyamat jelentősen felgyorsulhat.

Dr. Sipos Gertrúd, a győri polgármesteri hivatal vagyongazdálkodási főosztályvezetője elárulta a Kisalföldnek, hogy a strand jelenleg 25 különböző helyrajzi számon található, azonban az általános építéshatósági szabályok szerint építési engedély csak egy telekre adható. Bár lehetséges a telkek összevonása, az hosszadalmas jogi akadályokba ütközne. A kormányhatározat azonban lehetővé teszi, hogy a létesítmény több ingatlanon helyezkedhet el, és jóval rövidebb, 8-15 napos határidők lépnek érvénybe a hatósági eljárás során, míg a hagyományos rendben ez 30-75 napos ügyintézési határidőt jelentene. A főosztályvezető szerint ezek a lépések nagymértékben meggyorsítják a projekt megvalósítását.

A Modern Városok Program győri polgármesteri biztosa, Páternoszter Piroska elmondta a portálnak, hogy tavasszal fognak elkészülni a vízi élménypark kiviteli tervei, mely után már megindíthatja az önkormányzat a közbeszerzési eljárást. A szakember szerint optimális esetben ősszel kaphatja meg a munkaterületet a kivitelező, az átadás után pedig 2021-ben várható az átadás. Arra lehet számítani, hogy a strand 2020 nyarán biztosan zárva lesz, azonban az óvodai és iskolai csoportok úszásoktatásának helyet biztosító sátras uszoda várhatóan tovább nyitva lesz.