Megmenekült a belváros: nem épül fel a gigantikus iroda Miskolcon

HelloVidék 2019. február 25. 08:32
Örökségvédelmi okokból nem épülhet fel Miskolc történelmi belvárosának főterén az Avalon Business Center.

A projektre jelenlegi formájában nem adja meg az építési engedélyt a Pest Megyei Kormányhivatal. Nem ez az első eset, hogy a hivatal nem adja meg az engedélyt a belvárosi foghíjtelken való építkezésnek: 2009-ben wellnes-szállodát terveztek ide, de monumentalitására hivatkozva az a projekt sem kapott engedélyt - közölte a Világgazdaság.

A jelenlegi beruházó, a Hell Energy Magyarország projektcége, az Avalon Center Kft. még a wellness-szállodánál is nagyobb épületet tervezett a foghíjtelekre. Az Avalon Business Center tervezett 21 méteres magasságával, és 350 férőhelyes mélygarázsával, és földszinti összterületével még a plázastoptörvény szerint is túlméretezett - mondta el Barna Péter, ügyvéd. Az épület környezetvédelmi engelyézését ezért sokan nem pártolják.

Ezért az épület a jelenleg tervezett, megismert formájában nem kaphat építési engedélyt, mert ahhoz már nem rendelkezhet a szükséges környezetvédelmi engedéllyel

- nyilatkozta az ügyvéd.

Tóth Róbert, az Avalon Center ügyvezető igazgatója elmondta, hogy ettől függetlenül nem tesznek le a projektről, viszont a megvalósítás a tervezett 2020-as átadáshoz képest csúszni fog.