Figyelem, pályázattal segítik a hátrányos helyzetű térségeket!

MTI 2019. március 4. 21:00
A Falvak Kultúrájáért Alapítvány közleményében pályázatot hirdetett meg a Felső Tisza Minőség Védjegy elnyerésére.

Pályázat indult a Felső - Tisza Völgye Minőségi Védjegy elnyerésére, a kiíró a Falvak Kultúrájáért Alapítvány (Budapest) és a Felső - Tisza Völgye Vidékfejlesztési Egyesület (Vásárosnamény).

Pályázhatnak:

Önkormányzatok, civilszervezetek, vállalkozók és magánszemélyek

Pályázat céljai:

A helyi termékek és szolgáltatások elismerésével, országos és nemzetközi népszerűsítésével a hátrányos helyzetű térség életminősége fejlődésének, valamint az integrált négyeshatár-menti együttműködés elősegítése.

A védjegy célja:

A helyi termékek és szolgáltatások eladhatósági szintjének fokozása, a vállalkozások versenyképessége megőrzése, és innovatív megoldások elismerése. Ezen belül: a megfelelő szakmai alapon, és korlátozott számban adományozott elismeréssel fokozni a minőségi termék és szolgáltatás iránti keresletet; az elismert termékek és szolgáltatások hazai és külföldi bemutatón és vásáron, országos minősítéseken való részvételének elősegítése; a termékek határon túli elhelyezése lehetőségeinek szélesítése, valamint a szolgáltatások iránt érdeklődő beutazó forgalom emelkedése; a vásárlói bizalom, a tudatos fogyasztói magatartás kialakításának elősegítése.

2019. évben maximum 3 - 3 elismerés kerül átadásra termék és szolgáltatás kategóriában. A pályázat formája kötetlen.