Leszakadt az ég: Zalában nem tartanak az esőzésektől

HelloVidék 2019. május 31. 09:30
Az elmúlt 24 órában jelentős mennyiségű csapadék hullott Zala megye egész területére. Leginkább a Lenti járás területét nem kímélte az égi áldás, azonban jelentős számú tűzoltói beavatkozást nem generált a szélsőséges időjárás - írja a zaol.hu.

Közel negyven milliméternyi eső hullott a megye egész területére egy nap alatt, ami nem sokkal marad el az egy havi átlag csapadéktól. Sok helyen megteltek a vízelvezető árkok, amelyek ilyen tetemes mennyiségű csapadékot csak hosszabb idő alatt képesek elvezetni

– közölte a portál a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményét. A hirtelen, nagy mennyiségben érkező eső nem emelte meg olyan mértékben a folyók, patakok vízszintjét, hogy bárhol is védekezési munkálatokat kellett volna foganatosítani.

Káresemények bejelntése miatt csak nyolc esetben riasztották a tűzoltókat. Ezekből hat esetben kidőlt fa miatt kellett helyszínre vonulni, két esetben pedig alacsonyabb helyiségekben összegyűlt esővizet kellett kiszivattyúzniuk a megye hivatásos egységeinek.