Programmal segítik a határon túli magyar vállalkozókat

HelloVidék 2019. június 21. 14:30
Negyedik alkalommal rendezik a Kárpát-medence vállalkozásfejlesztési programot, közel 200 határon túli mikro-, kis-, és középvállalkozás számára.

Negyedik alkalommal rendezi meg a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Design Terminal a Kárpát-medence vállalkozásfejlesztési programját közel 200 határon túli mikro-, kis-, és középvállalkozás számára - tájékoztatta a Design Terminal a HelloVidéket.

Az elmúlt 4 évben közel 500 külhoni magyar vállalkozás nyert forrást, több ezer pedig szakmai támogatásban részesült vállalkozása fejlesztéséhez, illetve létrejött egy aktív, több száz céget számláló, összetartó közösség, mellyel az Államtitkárság tartja a folyamatos kapcsolatot. A tehetséggondozó program célja, hogy segítse a határon túli magyar vállalkozókat helyben maradni, erősítse a vállalkozókedvet és szakmai támogatást nyújtson nekik.


A program nyitóeseményén, a már hagyományosnak mondható mezőkövesdi képzés (2019. június 20–23.) során a vállalkozók számos értékes előadáson, workshopon és személyes mentorálásokon vesznek részt a Design Terminal szakmai mentorainak közreműködésével, mellyel konkrét gyakorlati példákon és a cégre szabott megoldásokon keresztül fejlődhetnek. Idén különös hangsúlyt kap az online kommunikáció és a digitális marketing. Az előző évekhez hasonlóan az idei találkozóra is közel 200 magyar vállalkozó érkezik a Kárpát-medence minden tájáról.