Tragédia: lottónyereménye miatt gyilkolhatta meg nagyapját egy borsodi férfi

HelloVidék 2019. augusztus 1. 10:01
Szerencsejátékból megmaradt pénz miatt ölhette meg 83 éves nagyapját még áprilisban egy 31 éves sajószentpéteri férfi és annak barátnője - írja a Blikk.

A lap szerint D. József nagyobb összeget nyert szerencsejátékon, amiről rokonai is tudtak. Az információk szerint körülbelül másfél millió forintja maradt még a nyereményből, a férfi unokája és barátnője pénzt kért volna az idős férfitól, mivel azonban D. József nem nyitott ajtót, a pár kifeszítette az ablakot, és bemászott a házba.

A pénz után kezdtek kutatni, de nem találták a busás vagyont. Ekkor próbálták felébreszteni az idős férfit, aki nem ébredt fel. A férfi unokája egy betondarabbal ütötte fejbe nagyapját, majd egy konyhakéssel ejtett vágásokat. Mivel a pár azt hitte, hogy az idős férfi még nem halt meg, az unoka barátnője is többször megszúrta.

A gyilkosság helyszínéről üres kézzel távozó pár hiába viselt kesztyűt és lábzsákot, hamar lebuktak, jelenleg pedig letartóztatásban vannak. A rendőrség D. Krisztiánt és M. Violát nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítják, sőt még az is előfordulhat, hogy előre kiterveltség miatt is felelniük kell.