Milliárdos összeg Békés megyének: tizenegy település osztozik a pénzen

MTI 2020. január 22. 12:04
1,6 milliárd forintnyi támogatást nyert el tizenegy Békés megyei település bölcsődei férőhelyek kialakítására, bővítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

Csaknem 1,6 milliárd forintot nyert el az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból (TOP) tizenegy Békés megyei település bölcsődei férőhelyek kialakítására és bővítésére - tájékoztatta a megyei önkormányzat kedden közleményben az MTI-t.

Csaknem 1,6 milliárd forintot nyert el Bucsa, Vésztő, Szabadkígyós, Gyomaendrőd, Mezőberény, Füzesgyarmat, Csorvás, Kondoros, Szeghalom és Körösladány önkormányzata, valamint a zsadányi református egyházközség az uniós Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból. A legnagyobb összeget, 250 millió forintot Zsadány kapta.

Eredetileg közel 58 milliárd forintot kapott volna Békés megye a keretből, de a megítélt összeg már 60 milliárd forintnál is több.

70 megyei településen - a megyeszékhelyet nem számítva - 466 projekt valósult vagy valósul meg

- mondta Zalai Mihály, a megyei közgyűlés elnöke.

Hozzáfűzte, hogy eddig 19 ipari park és hat inkubátorház épült, húsz turisztikai fejlesztés valósult meg, 43 piac létesült, 62 óvodában és bölcsődében volt beruházás, 60 kilométer kerékpárút épült és 133 épület újult meg energetikailag.

Címlapkép: Getty Images