450 fős cég gyártja majd Debrecenben az elektromos autók alkatrészeit

HelloVidék 2020. február 5. 20:58
A Continental elektromobilitással foglalkozó területe külön működési önállóságot, saját identitást kapott 2019-ben Vitesco Technologies néven. A fenntarthatóság, a környezet megóvása, a vezetési élmény és az egyéni vásárlói preferenciák miatt rendkívül magas növekedési pályára állt az ezen megoldások iránti igény.

A Continental elektromobilitással foglalkozó területe külön működési önállóságot, saját identitást kapott 2019-ben Vitesco Technologies néven. A kifejezetten elektromobilitásra fókuszáló debreceni egységben ma már 100-an dolgoznak. Makray Réka HR igazgató a Portfoliónak nyilatkozott arról, hogy ez az egyik legnagyobb hatású folyamat az iparágban, hiszen a fenntarthatóság, a környezet megóvása, a vezetési élmény és az egyéni vásárlói preferenciák következtében rendkívül magas növekedési pályára állt az ezen megoldások iránti igény.

Idén is magas létszámmal vesznek fel munkatársakat, az első félévben főleg mérnöki és további támogatói munkaköröket hirdetnek meg. Ahogy a gyártás beindul, elkezdődik a termelési munkakörök betöltése is, várhatóan inkább az év második felében.

A cég tavaly a Debreceni Egyetemmel stratégiai megállapodást kötött. Szoros együttműködést alakítottak ki a mechatronikai tanszékkel, de jelen vannak a gépészmérnöki tanszék oktatásában is. A Debreceni Szakképzési Központtal kötött megállapodás értelmében pedig bekapcsolódnak a duális oktatási rendszerbe.

Címlapkép: Getty Images