Újabb intézkedés a koronavírus miatt: különleges munkarendet vezet be a szolnoki üzem

HelloVidék 2020. március 20. 14:04
A munkavállalók védelme érdekében különleges munkarendet vezet be a Stadler szolnoki üzeme

Az egészségügyi veszélyhelyzetre tekintettel és a munkavállalók egészségének megóvása érdekében különleges munkarendet vezet be a Stadler szolnoki kocsiszekrény üzeme

- olvasható a cég közleményében.

A döntés értelmében a termelőtevékenységet végző munkatársak néhány részterület kivételével az eddigi két műszakos munkarendről egy műszakos munkarendre térnek át, míg a termelést támogató területek munkaidő-beosztása ehhez igazodva változik.

Ezzel párhuzamosan a Stadler a szolnoki üzem minden munkavállalója számára 4 havi munkaidő-keretet rendel el, amellyel megfelelő rugalmasság biztosítható a kötelező munkaórák teljesítéséhez. Az intézkedésektől a vállalat vezetése azt várja, hogy az üzem területén naponta megforduló munkatársak számának korlátozásával a fertőzés terjedéséhez szükséges kontaktok száma jelentősen csökken.

A rugalmas munkaidőkeret pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a munkahelyek a járvány okozta bizonytalan időszakban is megóvhatóak és fenntarthatóak legyenek. A különleges munkarend 2020. március 23-tól április 17-ig hatályos, amely időszak az egészségügyi veszélyhelyzet körülményeinek fényében lecsökkenthető, vagy szükség esetén meghosszabbítható, vagy átalakítható.

Címlapkép: Getty Images