Viharfelhők a Dunaferr felett? Ezer ember fizetését is csökkenthetik

Portfolio 2020. május 8. 10:35
Újabb levelet küldött a Dunaferr dolgozóinak Evgeny Tankhilevich cégvezető, ami alapján nem sok jó vár a munkavállalókra. Az 5000 embernek munkát adó dunaújvárosi vasmű a munkáltató levele szerint a túlélésért küzd - írja a Portfolio.

A portál szerint mindezt a cégvezető azzal magyarázza, hogy a világjárvány miatt leálló gazdaságban a cégcsoport általános helyzete tovább romlik, a termékeik iránti kereslet drasztikusan lecsökkent, ezért félő, hogy elkerülhetetlenné válik a termelési szint csökkentése.

Az áprilisi bérek kifizetése megmenekül, de a munkáltató tájékoztatása szerint ez annak köszönhető, hogy üzleti partnereik jóindulatának köszönhetően néhány fizetési kötelezettséget át tudtak ütemezni.

Ez sajnos csak részeredmény

- ismeri el Tankhilevich.

Nincs más választásunk, fájdalmas lépéseket kell tennünk, mert továbbra is úgy tűnik, hogy a Dunaferr kizárólag magára számíthat

- írta a cégvezető, aki előrevetíti: amennyiben a helyzet nem változik, akkor várhatóan 2020. június 1-jétől 3 hónapon át csökkentenünk kell a nem közvetlenül a termelésben dolgozó munkavállalók munkaidejét.

Címlapkép: Getty Images