Ezzel húznak le az autónepperek: így úszhatod meg a csúnya átverést

Pénzcentrum 2020. június 22. 10:03
Rengetegen olcsóbb autóval váltanák ki a tömegközlekedést, a kereskedő szerint ezek a vevők a 600 ezer forint alatti verdákat keresik. Ezekkel azonban jó eséllyel be lehet fürödni, úgyhogy a Pénzcentrum megmutatja, mire kell figyelni.

Bár a vészhelyzet véget ért, a járvány nagyban megváltoztatta a magyarok közlekedési szokásait. Rengetegen váltanák ki a tömegközlekedést azzal, hogy egy olcsóbb autót vásárolnak, legalábbis erről beszélt a Pénzcentrumnak egy kereskedő:

Hála az égnek már visszatértek a vásárlók, nyilván nem akkora volumenben, mint a koronavírus előtt, de azért már szép számmal jönnek, nézegetik az autókat. Sokan nem titkoltan azért, hogy ne tömegközlekedve kelljen bejárni mondjuk dolgozni, mert hiába csitul a járvány, azért bennük van a félsz. Úgyhogy nálunk is be kellett tárazni olcsóbb modellekből is, sokan keresik a 600 ezer forint alattiakat.

A piacon rengeteg ilyen árkategóriás jármű van, legalábbis a legnagyobb használtautós oldalon több mint 12 300 hirdetés van fent, amelyekben 600 ezer forint alatti járgánykat kínálnak eladásra. Nyilván ennyi pénzért nem zsírúj autókat árulnak, a 600 ezer környékén hirdetett példányok 15-20 évesek. A választék széles, az Opel Astrától kezdve a Ford Focuson át egészen a Peugeotokig lehet válogatni.

Eléggé felhígult a magyar használtautó-piac, egyre többen vágnak bele, és hoznak be néha eléggé kétes állapotú kocsikat, például Németországból - mondta a Pénzcentrumnak a használtautó-kereskedő, aki szerint éves szinten több ezer magyart vernek át a kocsikkal. A vállalkozó úgy látja, sokan nem elég körültekintőek, nem nézik át tüzetesen a kiszemelt járgányt, csak nyugtázzák: "szemre jó". A megfontoltabb döntéshez tippeket is adott a kereskedő a portálnak.

A teljes cikk a Pénzcentrum oldalán olvasható.

Címlapkép: Getty Images