Eldőlni látszik a ISD Dunaferr sorsa? Mutatjuk a legújabb fejleményeket

HelloVidék 2020. december 18. 09:02
December 17-én a dunaújvárosi cég közgyűlése megint elmaradt, az ISD Dunaferr ügyében most inkább külső szereplőknél, a székesfehérvári cégbíróságnál, a dunaújvárosi jegyzőnél, illetve a vitarendezésbe bevont magyar és orosz államnál pattog a labda - írja a Telex.

Ahogy a portál írjam az ISD Dunaferr Zrt. megint közgyűlést tartott volna december 17-én az, de az érvényességnek most nem voltak meg a feltételei. A főtulajdonos, az orosz-ukrán érdekszférában levő, de ciprusi Steelhold Ltd. nem jelent meg. Ugyan a céges közgyűlést személyes jelenléttel nem lehetett volna lebonyolítani, de a videóalapú, vagy más online módon szervezett gyűléshez nem történt semmilyen felkészülés.

Ezzel szemben újabb levelet kaptak a cég munkavállalói Jevgenyij Tanhilevicstől, a cég legfőbb, általános vezérigazgató-helyettesétől, aki egyben a dunaújvárosi helyi médiának is nyilatkozott.

A nyílvánosságot eddig kerülő menedzser megszólalása során elismerte, hogy valóban nagyon nehéz a cég helyzete, már 50 százalék alá csökkent a cég kapacitáskihasználtság, ami végzetes lehet.

Ha most csak 70 százalékon mennénk, minden financiális gondunk megoldódna, mindenkit ki tudnánk fizetni

- mondta.

A Dunaferr nem vesztes cég. Nem titok, azon dolgozunk, hogy megjelenjen egy iparági nagy játékos, egy olyan szereplő, amely az átmeneti időszakban kisegíti a krízisből a Dunaferrt. Az sem titok, hogy napokon belül eredményt érhetünk el ezen a téren, és olyan céget találunk, amely szó szerint átmenti a vállalatot a válságon. Két-három hét alatt visszaemelhető a gyár a normális működésbe. A Dunaferrt nem szabad veszni hagyni

- tette hozzá.

A cikk ide kattintva folytatódik tovább.

Címlapkép: Getty Images