Kiderült, mire készülhetünk: a korlátozások feloldásáról beszélt Orbán Viktor

Pénzcentrum 2021. február 15. 11:55
Orbán Viktor szólalt fel a Parlamentben, napirend előtt adott tájékoztatást az országgyűlésnek. A Gazdaság újraindításáról címmel mond beszédet. Mint megtudhattuk, fokozatos nyitásra kell készülnünk.

November 11. óta élnek a korlátozó intézkedések. A járványadatok egész Európában, így Magyarországon is emelkedést mutatnak. Mivel november óta nincs enyhítés, ennek is köszönhető, hogy a járványgörbe egyenletes. A ragályosabb mutáció miatt, újabb hullám jöhet - írja a Pénzcentrum.

Vakcina nélkül újra és újra visszajöhet a vírus

- közölte a magyar miniszterelnök. Ezért vásároltunk a nyugati mellé orosz és kínai vakcinát is. Hazánkban már 5 hatékony és biztonságos vakcina elérhető, ez a tömeges oltás feltétele. Magyarországnak minden oltásra szüksége van. Minden nap számít.

Nemzeti konzultációt kér Orbán az újranyitásról

Reális esélyünk van arra, hogy áprilisra a 2 millió főt is elérheti az oltottak száma, és 3,5 millió emberrel többet tudunk beoltani, mint egy hasonló mérető EU-s ország.

7 kérdésben indul online nemzeti konzultáció, arra kért mindenkit, töltse ki.

Jön a gazdaságújraindítási akcióterv

2020 decemberében ugyanannyian dolgoztak, mint egy évvel korábban

- hangsúlyozta a miniszterelnök, majd kifejtette, új intézkdéseket vezetnek be, összefoglaló neve gazdaságújraindítási akcióterv. 2020-ban a járvány nagyot ütött a magyar gazdaságon, de nem omlott össze. A válságkezelés lényege a munkahelyek megvédése volt.

A jövőt illetően elmondta, hogy 3 nagy ügyön fognak dolgozni:

  • végigviszik a tömeges oltást,
  • kivezetik fokozatosan a korlátozásokat,
  • harmadszorra pedig újraindítják a gazdaságot.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

Címlapkép: Getty Images