Koronavírus: egyre tragikusabb a helyzet ebben a megyében, sok a súlyosan beteg fiatal

HelloVidék/MTI 2021. március 23. 08:30
Állítólag olyan magas a Baranya megyében megfertőződő betegek száma, hogy folyamatosan kell kialakítani újabb és újabb koronavírus-részlegeket az egészségügyi intézményekben.

Az ATV Híradó úgy tudja, hogy az Pécsi Tudományegyetem négyszázágyas klinikáján a 4-5. emeleti műtőket is koronavírusos betegek kezelésére alkalmas intenzív osztállyá alakították át. A sebészek és az érsebészek a szívcentrumba járnak hetente kétszer műteni.

A Pécsi Koronavírus Központ infektológiai részlegének vezetője egy hete nyilatkozott az ATV-nek. Péterfi Zoltán akkor azt mondta, hogy egyre több, más betegséggel nem rendelkező fiatal kerül be hozzájuk súlyos szövődményekkel és tünetekkel. Elmondása szerint a betegek 58 százaléka 60 év alatti, és ugyanez az arány vonatkozik az intenzíven ellátottakra is.

Ez az arány korábban a 25 százalék volt

– idézte fel.

Híradónk most próbált az egyetemtől újabb információt szerezni, de ezúttal senki nem kívánt nyilatkozni. A stáb értesülései szerint azonban egyre nagyobb a teher a klinika dolgozóin, mivel több közeli kórházban már megtelt minden ágy. Ez is azt erősíti, hogy a pécsi klinikán szükségessé vált újabb részlegek kialakítása.

Az ATV megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát is, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz a kérdésekre.

Címlapkép: Getty Images