Ki képes ilyenre? Megint megrongálták az algyői kilátót, nem is akárhogyan

HelloVidék 2021. április 7. 09:30
Döbbenet: a rongálók elégették az algyői kilátó melletti pihenő padjainak és asztalainak a burkolatát, valamint felszedték a menedék alját képező faelemeket is.

Már nem az első eset, hogy megrongálták az algyői kilátót, és valószínűleg nem is az utolsó – olvashatjuk Algyő közösségi oldalán közzétett posztban. Ahogy írják, a kilátó területén történt mostani rongálás ráadásul olyan szintű, hogy szinte használhatatlanná váltak az asztalok és a padok. A rongálók ugyanis szabályosan elégették az algyői kilátó melletti pihenő fából készült bútorokat, valamint felszedték a menedék alját képező faelemeket is.

Ez a kilátó kö­­zös tulajdon, minden al­győié, és lehet, hogy pont azok használják legtöbbször, akik ezt a vandalizmust elkövették. Azt kérte tőlük a településvezető, hogy vigyázzanak az értékekre, mert lehet, hogy azok felújítására azt a pénzt kell elkölteniük, amit egyébként olyan dologra fordítanának, amely az elkövetőknek is szívügye.

- nyilatkozta a Délmagyarnak a település polgármestere.

Az üggyel kapcsolatosan bűncselekmény elkövetése miatt egyébként a Polgármesteri Hivatal már feljelentést tett a rendőségnél.

Az is felvetődött, hogy bekamerázzák a kilátót és környékét

Molnár Áron polgármester a lapnak elmondta, alapvetően nem kamerapárti, a községben mégis jócskán van térfigyelő kamera, és azok előtt történt már rongálás is, az elkövetőket mégsem lehetett felismerni arcuk eltakarása miatt. Ennek ellenére úgy véli, hogy a pihenőhelyen jóval több időt töltenek el ezek a személyek, így felismerhetőbbek lehetnek.

Sőt, szóba került az is, hogy a 47-es főút mentén lévő kilátót áttelepítik a Tisza-partra, ahol jóval több funkciót tudna betölteni, valamint onnan még több mindent lehetne látni belőle. Hozzátette, ehhez azonban pénzre van szükség, de jó úton haladnak. A civilek segítségét is várják a munkához, de nem anyagi támogatásra van szükség, hanem a kilátó felújításában kellene segítő kezet nyújtaniuk.

Címlapfotó: Algyő legyen az algyőieké / Facebook

Címlapkép: Getty Images