Megszűnhet a sokéves probléma: jelentős útfelújítás rajtol el ebben a kisvárosban

HelloVidék 2021. május 12. 10:30
Baranya megyében, Komló-Kisbattyán településrész életében jelentős projekt veszi kezdetét. Teljesen megújul az elhasználódott út, a kivitelezés pedig nyolc hónapot vesz igénybe.

Komló-Kisbattyán településrész megközelítését szolgáló út felújítása kezdődik el a STRABAG munkájával. A baranyai város életében jelentős projekt sajtótájékoztatóval egybekötött munkaterület átadással és szerződés aláírással vette kezdetét kedden. A kivitelezés nyolc hónapot vesz igénybe - írja a Magyar Építők.

Az út négy szakaszból áll, teljes hossza csaknem 4 kilométer. Jelenleg változó szélességű, kátyús, elöregedett aszfaltburkolattal rendelkezik, mely egyes szakaszokon a közműnyomvonalak felett megsüllyedt. Ezeken a szakaszokon marás és kötőréteg csere történik majd.

A töredezett burkolatszélek miatt helyenként a szélesség nem éri el a szükséges méretet, ezeken a szakaszokon pályaszerkezet csere készül, majd az egységes pályaszerkezet kialakítása miatt a meglévő burkolat újrahasznosításával és plusz kő ráhordásával helyszíni remix burkolatalap készül. Majd erre kerül a két réteg aszfaltburkolat.

- írják.

Öt buszmegállót építenek újjá

A felújításhoz az autóbusz-forduló is hozzátartozik, amely a beavatkozási szakasz vége. A kezdőszelvény pedig a 6542. jelű Komló-Magyarszék összekötő út 8+025 szelvényében van. Két buszmegálló betonburkolatot kap, három pedig aszfaltburkolattal készül el.

Címlapkép: Getty Images