Orbán Viktor megüzente: magasabb lehet még a nyugdíjprémium is

Pénzcentrum 2021. június 11. 08:06
Péntek van, Orbán Viktor a szokásos módon a reggelt a Kossuth Rádióban kezdte. A kormányfő beszél a kormány héten meghozott intézkedéseiről és a legújabb nemzeti konzultációról is.

Minimálbér

"200 000 forintos minimálbér az a határ, a mit mindannyian szeretnénk. Ezt úgy kell megcsinálni, hogy meglegyen a növekmény, de a vállalkozások ne küldjenek el embereket"

– nyilatkozta el Orbán Viktor. A miniszterelnök reggeli interjújában beszélt arról is, hogyha a minimálbér nőni fog, akkor a garantál bérminimum is magasabb lesz.

2021.06.11. 07:51

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara javaslatai

Az MKIK remek javaslatokat dolgozott ki, különösen most, hogy az infláció az egész világon emelkedett, így a jegybank lehetőségei beszűkültek az olcsó hitelek nyújtására. Most a vállalkozók összeálltak és megoldották a hitelhez jutást, várjuk a kamara további javaslatait, melyek többsége megvalósítható

- mondja Orbán.

2021.06.11. 07:43

Jönnek még járványok

Nagy változások lesznek a járvány után, nem ugyanazt a a képet fogja mutatni az európai gazdaság, mint a járvány előtt. Ráadásul fel kell készülnünk arra, hogy nem ez volt az egyetlen járvány a mi életünkben, lesznek még hasonló vírusok - mondta a miniszterelnök.

2021.06.11. 07:42

A családok adóvisszatérítéséről

A családosok szja-visszatérítésében a különbség (a nyugdíjprémiumhoz képest), hogy ők éppen aktívak, ezt a pénzt ők keresték meg - mondja Orbán Viktor. Szerinte az év végéig tartó időszak lehet sikeres a gazdaságban, arra mindenkinek van ezeregy ötlete, kinek és miként kellene pénzt adni.

A legegyszerűbb, ha visszaadjuk azoknak, akik megdolgoztak érte, különösen azoknak, akik a válság alatt a legnagyobb terheket vitték

- közölte a kormányfő.

Orbán Viktor üzent a nyugdíjasoknak

Orbán Viktor a Kossuth Rádió, Jó reggelt Magyarország c. műsorában elmondta, ha a magyar gazdaság újraindítása sikerült, akkor a nyugdíjprémium is nagyobb lesz.

Címlapkép forrása: MTI/ Fischer Zoltán