Ennek minden nyugdíjas örülni fog: holnap érkezik az extra pénz a számlájukra

HelloVidék 2021. november 11. 09:30
Holnap érkezik a havi nyugdíj mellé az extra nyugdíj a nyugdíjasok bankszámláira, a többieknél pedig a jövő héten csenget majd a postás a kiegészítésekkel. Három tétel jön most egyszerre. A normál illetményen felül év elejéig visszamenőleg megkapják a havi 1,2 százalékos kiegészítő nyugdíjemelést az áremelkedések kompenzálására, és jön a nyugdíjprémium is, ez utóbbi egységesen 80 ezer forint lesz.

November 12-én, pénteken érkezik meg azoknak a nyugdíjasoknak a bankszámlájára a novemberi emelt járandóság, akik oda kérik. Akik postai úton kapják, azoknál a jövő héten csenget majd a postás a pénzzel, olvasható a Magyar Államkincstár honlapján.

Három tétel jön most egyszerre. A normál illetményen felül év elejéig visszamenőleg megkapják a havi 1,2 százalékos kiegészítő nyugdíjemelést az áremelkedések kompenzálására, és jön a nyugdíjprémium is, ez utóbbi egységesen 80 ezer forint lesz.

Ennek ellenére is egyre inkább leszakadnak a nyugdíjak a bérektől, mert előbbi emelése nem függ a béremelés ütemétől, csak az inflációtól.

Címlapkép: Getty Images