Érdemes most résen lenni: adathalász-kísérlet miatt fokozott óvatosságra kéri ügyfeleit a Takarékbank

HelloVidék 2022. február 9. 11:02
Ismét hamis e-mailek segítségével próbálnak csalók bankok ügyfeleinek adataihoz jutni. A Takarékbank az adathalász oldalakat letiltatja, azonban a csalók újabb és újabb oldalakat hoznak létre. A bank arra kéri az ügyfeleit, hogy ne kattintsanak az e-mailben kapott linkre, ne adják meg a felhasználónevüket és a jelszavukat.

Az elmúlt napokban számos jelzés érkezett a Takarékbankhoz, hogy ismeretlen csalók a bank nevével és logójával visszaélve adathalász tevékenységet folytatnak. Az adatlopási kísérlet során a „TAKARÉK Service csapata” nevében üzenetet küldenek, új biztonsági szolgáltatást ajánlva. A levelekben szereplő hivatkozás megtévesztő, a csalók ugyanis annak segítségével hozzájuthatnak az ügyfél netbanki belépési adataihoz, és a számlájához is.

A Takarékbank hangsúlyozza, hogy soha nem küld netbanki belépésre szolgáló linket e-mailben. Arra kéri ügyfeleit, ne kattintsanak rá ilyen linkre, hanem minden esetben kizárólag a bank hivatalos weboldalán keresztül lépjenek be a Takarék Netbankba.

Címlapkép: Getty Images