Ömlik a pénz Hajdú-Biharba: mutatjuk, mire költik a milliárdokat

MTI 2022. március 4. 18:06
A 2021-27 közötti európai uniós költségvetési ciklusban mintegy 50 kilométer négy- és öt számjegyű utat újítanak fel Hajdú-Biharban csaknem 8,5 milliárd forintból - ismertette a megyei közgyűlés zárt ülésén meghozott, a Magyar Közút Zrt. által beadott pályázatokról szóló döntést a testület elnöke.

Pajna Zoltán elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Pluszban (TOP Plusz) rendelkezésre álló 127 milliárd forintos keretből elkülönített pénzből újítják fel a megyei utakat:

A közgyűlési elnök utalt rá, hogy mivel az Európai Bizottság még nem hagyta jóvá Magyarország partnerségi tervét, ezért az útfelújításokat magyar központi költségvetési forrásból kezdik el. Pajna Zoltán szerint a települések élhetőbbé tétele és a helyi gazdaságfejlesztés érdekében is fontos a városokat, falvakat összekötő alsóbbrendű utak korszerűsítése. Hozzátette a korábbi költségvetési ciklusban a mostani ráfordítások felét, mintegy 4,2 milliárd forintot fordítottak a négy- és öt számjegyű közutak fejlesztésére Hajdú-Bihar megyében.

Címlapkép: Getty Images