Itt a bejelentés: komplex fejlesztési program kezdődik Debrecenben

MTI 2022. március 16. 19:01
Debrecen északkeleti városrészében elkezdődik a keleti körgyűrű első szakaszának építése, közösségi ház, óvodák és iskolák felújítása, valamint egy új bölcsőde építése valósul meg a következő időszakban - közölte a polgármester.

Papp László elmondta, a komplex fejlesztési programban a kertvárosi jellegű városrész infrastruktúrájának fejlesztésére és az intézményi felújításokra helyezik a hangsúlyt, úgy, hogy az a lakossági igényeknek és a környék adottságainak is megfeleljen.

Szavai szerint az útfejlesztések keretében idén elkezdődik a nagy forgalmú Sámsoni és Kassai utat összekötő keleti, belső körgyűrű első szakaszának tervezése, a mintegy két és fél kilométeres szakasz jelentős részben önkormányzati területen vezet majd keresztül.

Emlékeztetett, nemrég elkezdődtek a 471-es főút belterületi, Sámsoni úti szakaszának felújítási és bővítési munkálatai, a tervek szerint az ennek részeként megépülő aluljáró kivitelezésének megkezdéséig szeretnék megvalósítani a körgyűrű első szakaszát.

A polgármester az intézményi felújításokat érintően elmondta, mintegy 600 millió forintból elkezdődik és év végére elkészül a csapókerti közösségi ház teljes belső és külső felújítása, uniós forrás segítségével pedig egy 96 férőhelyes, nyolc csoportszobából álló új bölcsődét is kap ez a városrész. Emellett megújulnak a csapókerti városrész orvosi rendelői, az útépítési program keretében a 471-es főút becsatlakozó útjainak felújítását egyaránt elvégzik.

Címlapkép: Getty Images