Itt a bejelentés: ismét elindult a termelés a Zalakerámia romhányi gyárában

HelloVidék 2022. április 14. 10:02
Nemrég le kellett állítani a termelést a Zalakerámia romhányi gyárában, azonban hétfőtől újra elindulhattak a munkák.

Ahogy arról a nool.hu beszámolt, még március 21-én átmenetileg leállította termelését a Zalakerámia Zrt. gyáregysége Romhányban. Sajtóhírek szerint a cégvezetés akkor az orosz–ukrán háború miatt váratlanul nagymértékben megemelkedett energiaárakkal indokolta döntését, ugyanakkor közleményükben leszögezték, törekednek arra, hogy az üzem működése mielőbb visszazökkenhessen eredeti menetébe.

Ahogy a portál írja, a hidegburkolatokat készítő vállalat nyugat-nógrádi telephelyének tevékenysége az elmúlt hónap második felében, illetve április első napjaiban is teljesen leállt, ám a dolgozókat biztosították arról, hogy egyetlen munkatárs állása sincs veszélyben. A gyár azt is kiemelte, hogy április 10-e táján mindenképpen szeretnék újraindítani a termelést.

Vezér Attila, Romhány polgármestere kedden késő délután kereste meg a lapot, hogy bejelentse, a kerámiagyár hétfőtől újra teljes kapacitással működik, azaz minden akadály elhárult, hogy a legyártott termékeket eljuttassák a vevőkhöz és viszonteladókhoz.

Címlapkép: Getty Images