Így söpri el Esztergom fontos intézményeit a rezsiválság: mi marad egyáltalán nyitva?

HelloVidék 2022. november 1. 17:03

A bődületesen megemelkedett rezsiárakra hivatkozva Esztergomban is több intézményre ideiglenesen lakat kerül. így novembertől bezár a Művelődés Háza, elhalasztják a színházi előadásokat, felfüggesztik az olvasókör, a közösségi ház és a könyvtár működését, és összevonják az óvodákat is. A Szent István fürdő sem járt szerencsével, azonban egy másik fürdő, ami amúgy veszteséges, mégis nyitva maradhat - adta hírül az RTL Híradója.

Hétfőn fogadott utoljára látogatókat az esztergomi Szent István fürdő, az önkormányzat ugyanis a magas rezsire hivatkozva a fűtési időszak végéig bezárja a fürdőt - hangzott el az RTL Híradójában. Az kényszerű bezárásnak a városban senki sem örül, ugyanis itt tanulnak úszni az iskolások, és itt edzenek a sportolók is. Ők egyelőre nem tudják, hogy hol folytatják a felkészülést a versenyekre.

Az önkormányzat máshol is igyekszik spórolni. A hírek szerint novembertől bezárják a város Művelődés Házát, elhalasztják a színházi előadásokat, felfüggesztik az olvasókör, a közösségi ház és a könyvtár működését és összevonják az óvodákat is.

A takarékosság a szintén önkormányzati tulajdonban lévő Aquasziget Élményfürdőt azonban nem érinti. Pedig a fürdő 44 millió forint veszteséggel zárta a tavalyi évet, egy júliusi polgármesteri előterjesztésből pedig kiderült, hogy idén havonta átlagosan 4,7 millió forint hiányt termel.

Címlapkép: Getty Images