Veszik, mint a cukrot: ez a termék a legkeresetebb szilveszter előtt a magyar boltokban

HelloVidék 2022. december 29. 09:59

A legtöbbet a juhbeles virsliből adnak el így szilveszter előtt, aki ad a minőségre, az ezt keresi. Második legkeresettebb a műbeles, a frankfurti középen áll. Azt talán kevésbé ismerik, pedig nagyon finom, akárcsak a bécsi virsli. Mindegyik sertéshúsból készül, mondta el a Pápai Hús Kft. üzletvezetője, Kebelei Ildikó a megyei lapnak.

A vásárlók egyaránt keresik az olcsóbb és a drágább, a gyengébb és a jobb minőségű virsliket, de évek óta a juhbeles a legkedveltebb - tudta meg a veol.hu a Pápai Hús Kft. helyi húsáruházának üzletvezetőjétől. Kebelei Ildikó elmondta a lapnak, hogy a pápai húsüzem termékeit kínáló üzlet felkészült a keresletre, keddtől folyamatosan kapható többféle termék.

A pultban megtalálható a juhbeles, a bakonyi, más néven műbeles virsli és a frankfurti, amely kicsit füstölt. A bécsi virslink hasonlít a juhbeleshez, és van már vegán virslink is, amely glutén- és szójamentes, füstölt, növényi olajjal, borsó fehérjével készült. Tavaly kapható volt már, de még kevésbé keresik. Aki hozzánk jön vásárolni, az húst szeretne venni, nem vegán terméket. Ennek ellenére vegán szendvics feltéteket és burgerhúst is kínálunk

- mondta Kebeli Ildikó.

Hozzátette, az üzletben kínált virslik közül a műbelesek bőrét kell csak lehúzni, ilyen a bakonyi és a vegán virsli.

Az előbbi az olcsóbb kategóriába tartozik, a legtöbbet a juhbelesből adunk el, aki egy kicsit ad a minőségre, az ezt keresi. Második legkeresettebb a műbeles, a frankfurti középen áll. Azt talán kevésbé ismerik, pedig nagyon finom, akárcsak a bécsi virsli. Mindegyik sertéshúsból készül.

Címlapkép: Getty Images