Tovább gyűrűzik a botrány a debreceni akkugyár körül: az egyik leggazdagabb magyar is megszólalt

Portfolio 2023. február 11. 16:28

Az egyik leggazdagabb magyar milliárdos szerint olyan gyárakat kell Magyarországra hívni, amiből a magyar cégek profitálhatnak és az akkumulátorgyár nem ilyen – írta a Portfolio.

Lakatos Péter, amely a Forbes listája szerint a 15 leggazdagabb magyar, a 24.hu műsorának adott interjút. A Videoton Holding társvezérigazgatója beszélt arról, hogy sikeresen jöttek ki a koronavírus-válságból, és szerinte általánosságban igaz, hogy inflációs környezetben a nagyvállalatok járnak jól, mivel rövid távon át tudják hárítani költségeik növekedését a fogyasztókra.

A milliárdos a debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatban kifejtette véleményét, miszerint olyan iparágak szemében kellene vonzóvá tenni Magyarországot, amelyek érkezéséből a magyar vállalkozások is profitálnak és az akkumulátor nem ilyen.

Arra a kérdésre válaszolva, miszerint reálisnak látja-e, hogy a magyar miniszterelnök kivezetné Magyarországot az Európai Unióból, elmondta, hogy számára annyira abszurd az, hogy ne oda tartozzunk, ahová tartozunk, hogy nem akarja komolyan gondolni.

Címlapkép: Getty Images