Óriási robbanások rázták meg Recsket: a lakosok félnek

HelloVidék 2023. február 12. 12:04

Pénteken két hatalmas robbanás rázta meg Recsket. A helyiek körében már a megnyitáskor hatalmas felháborodást keltett az ügy, a lakosok a bánya beomlásától és zajától félnek, annak üzemeltetéséről pedig meg sem kérdezték őket.


 

A házaktól 200 méterre robbantottak pénteken Recsken egy újonnan nyíló kőbányánál. A helyiek azt mondták az RTL Híradónak: félnek és semmilyen tájékoztatást nem kaptak. A cég azt ígérte, legközelebb elővigyázatosabban járnak el és a polgármester szerint minden esetleges kárt is megtérítenek. Az LMP a bányanyitás azonnali felfüggesztését követeli. Korábbi hírek szerint állami beruházásokhoz szállítanának innen követ, de erről a kormányt hiába kérdeztük.

A polgármester az RTL Híradónak azt állította, hogy a robbantások pontos időpontjáról a hivatal sem tudott, és nem tartja szerencsésnek, hogy a törökországi és szíriai földrengés után néhány nappal próbarobbantásokat végeztek.

Kértem a lakókat, hogy mindenki készítsen egy felvételt az ingatlanáról a jelenlegi állapotáról, hogyha a későbbiek folyamán bármiféle repedés, kár keletkezne, akkor azzal tudjunk azonnal élni a bányaművelés felé. Egyébként azt mondták ők is, hogyha bárminemű kár keletkezik bárkinek, azt azonnal térítik és állnak elébe bármilyen nemű ilyen követelésnek

– mondta Nagy Sándor polgármester.

Címlapkép: Getty Images