Drága nyár vár ezekre a magyar szülőkre: többszázezres kiadás is lehet a móka vége

Pénzcentrum 2023. április 4. 08:32

Sokan esküsznek rá, hogy a nyelvtanulás egyik leghatékonyabb módja, ha az ember külföldön tölt egy kis időt és anyanyelvi környezetben próbálja meg elsajátítani az általa választott nyelv fortélyait. De mennyibe kerül ez 2023-ban? A Pénzcentrum most ennek járt utána.

Manapság szerencsére már számos nyelvtanulást népszerűsítő cég kínál ilyen lehetőséget az érdeklődőknek. Ezek az intézmények az idegen nyelv fejlesztését egy külföldi utazás keretében ajánlják, így a jelentkezők nem csak az adott nyelvet gyakorolhatják, de a fogadó ország kultúráját is jobban megismerhetik és hasznos kapcsolatokra, az itthoni tanulással nem megszerezhető, nemzetközi élményekre is szert tehetnek - írta cikkében a Pénzcentrum. A lapnak három cég, az elsősorban amerikai gyerektáboroztatásra specializált Camp Leaders, az Egyesült Királyságban található nyelvi táborokat és tanfolyamokat közvetítő AngolNyár és a szintén észak-amerikai táboroztatásban utazó Camp America nyilatkozott arról, hogy mely programok és helyszínek bizonyulnak a legnépszerűbbnek a jelentkezők körében, illetve, hogy a bizonytalan gazdasági körülmények hatására hogyan alakultak az árak az elmúlt időszakban.

A különböző mértékben növekvő árak ellenére az érdeklődés folyamatosan kúszik felfelé - derült ki a cikkből.

Az AngolNyárnáé a legtöbben Londonba vagy a déli tengerpartra szeretnek utazni, de sokan keresnek nyugodtabb városi helyszíneket (így például Canterbury-t vagy Yorkot) is. Növekvő az érdeklődés azonban az az angliai bentlakásos, ifjúsági nyári táborokra is. Ezek jelentős része nem az ismertebb városok közelsége, sokkal inkább az iskola adottságai, a szép tájak, a "Harry Potteres" épületek és a hatalmas sportpályák miatt érdekesek – ezek a táborok ugyan drágábbak, de mégis növekszik irántuk a kereslet

– nyilatkozta többek között az egyik cég ügyvezető igazgatója.

A cikk folytatása a Pénzcentrumon olvasható!

Címlapkép: Getty Images