Ez fájni fog: eladják a Balaton-part egyik utolsó ingyenes parkolóját és szabadstrandját

HelloVidék 2023. szeptember 6. 09:03

Áll a bál Sófokon, vége a szabadstrandnak és az ingyenes parkolónak, eladja az állam a Bahart ingatlanát, Siófok központjában és a DRV területét az Ezüstparton - írta a Siófok.hu.

Eladja a Bahart az egykori halászati telek nagy részét (a Vitorlás utcai körforgalomnál), melyet az utóbbi években a város bérelt a hajózási társaságtól és ingyenes parkolóként biztosított a helyieknek és a turistáknak. Erről született döntés a Bahart közgyűlésén. A szavazáson dr. Lengyel Róbert nemmel voksolt e telekeladásra, de ez nem akadályozta meg az értékesítésről szóló döntést. 88 százalék volt az igen voksok aránya – tájékoztatta a Siófok.hu-t a város polgármestere.

Ismert, hogy a Bahart néhány éve állami többségi tulajdonba került, Siófok részvényhányada ma már csak 10 százaléknyi, a többi tóparti önkormányzat részesedése ennél is jóval kisebb.

- magyarázta.

A siófokiak és az ide érkező nyaralók érdeke az lett volna, hogy maradjon a parkoló, a Bahart és a többségi tulajdonos állam érdekei azonban mások, ebben a helyzetben ezt csak tudomásul venni tudjuk Az így keletkező nem kis parkolási problémákat pedig nekünk kell majd valahogyan megoldanunk

- tette hozzá.

Nem csak parkoló szűnik meg, hanem a szabadstrandi terület is csökken: az Ezüstparton egy olyan DRV-ingatlant ver dobra az állami vagyonkezelő, amit eddig a város bérelt és szabadstrandként hasznosult.

Címlapkép: Getty Images