Akár 100 milliós támogatást is kaphatnak a hazai gazdák: itt a Széchenyi MAX+

HelloVidék 2023. október 2. 12:03

Az ágazatban uralkodó gazdasági nehézségek enyhítésére a Kormány egy új, többlettámogatott Agrár Széchenyi Kártya konstrukció létrehozásáról döntött - adta hírül a KAVOSZ.

A Kormány és a KAVOSZ Zrt. együttműködésének eredményeként az új, kifejezetten az agrárszektor vállalkozóinak támogatását és az általuk fizetendő kamatterhek jelentős enyhítését célzó folyószámlahitel rekordidő alatt került bevezetésre.

– mondta Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+ folyószámlahitel 5%-os nettó kamat mellett, maximum 100 millió forint összegű keretet és 1, 2, valamint 3 éves támogatást ígér. A nagy támogatottságú konstrukcióban minden, az alapvető feltételeknek megfelelő agrárvállalkozás részesülhet, külön speciális feltételnek, kitételnek való megfelelés nélkül. A Konstrukció keretében a hitelszerződések megkötésére 2024. június 29-ig van lehetőség.

Az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+ rendkívül jelentős segítséget jelent a szektor szereplői számára. A Kormány célja, hogy a kamattámogatott hitellel hozzájáruljon a munkahelyek megvédéséhez és az agrárvállalkozások versenyképességének növeléséhez

- mondta Lóga Máté gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár.

Címlapkép: Getty Images