Nem kaptak fizetést ennek a magyar gyárnak a dolgozói: türelmük határát feszegeti a vezetőség

HelloVidék 2023. október 13. 12:01

A szombathelyi Styl ruhagyártó üzemben állománygyűlés volt, ahol Ifj. Radics Tibor operatív igazgató arról tájékoztatta a dolgozókat, hogy az elmaradt bért két részletben fizetik majd ki, az összeg első felét egy hét múlva, a másodikat két hét múlva fizetik ki, az októberi bérrel pedig minden rendben lesz.

Az eseményekről az üzem egyik dolgozója számolt be Nyugat.hu-nak, hozzátéve, hogy a dolgozók nagyon szeretnének hinni abban, hogy minden rendbe jön a láthatóan komoly nehézségekkel küzdő cégnél.

Nem kaptuk meg a szeptemberi fizetésünket, nem tudjuk hogyan tovább

– mondta a portálnak egy meglehetősen elkeseredett Styl-dolgozó.

A fizetések elmaradása után még úgy volt, hogy az alkalmazottak tömegével nem veszik fel a munkát, de ma csak néhányan döntöttek így. A dolgozók nagy többsége úgy gondolja, ha leáll a termelés, az megpecsételi mind a gyár, mind a saját sorsukat.

A bizonytalanság a legrosszabb

– mondta az egyik dolgozó, aki maga sem tudja, mit higgyen a kialakult helyzettel kapcsolatban. Bízik benne, hogy rendeződnek a dolgok, de a fizetések elmaradása és az aggregátorokkal termelt áram nem ad sok okot az optimizmusra. A portál információi szerint több Styl-dolgozónak napi gondot okoz a szeptemberi fizetés elmaradása, és már többen érdeklődtek a szombathelyi önkormányzatnál az úgynevezett átmeneti segélyről.

A lap telefonon elérte id. Radics Tibor általános igazgatót is, aki elmondta: a szolgáltatóval sokkal nehezebben jön össze az áramszolgáltatási szerződés meghosszabbítása, mint ahogy tervezték. Így mintegy két hét késésben vannak a termeléssel, ami a Styl bevételeiben is késéseket okoz, de lassan rendeződnek a cég dolgai.

Címlapkép: Getty Images