Itt a bejelentés: már a hétvégén sem lesz fekvőbeteg-ellátás ezen a vidéki településen

HelloVidék 2023. november 11. 10:03

Már most hétvégén sem lesz fekvőbeteg-ellátás az Orosházi Kórház fül-orr-gégészeti osztályán. A betegeket ezentúl, ha jól vannak, péntekenként hazaküldik, a többieket pedig mentővel Békéscsabára viszik át.

A kórház sebészeti osztályán már egy hónapja nincs hétvégi ügyelet. Onnan Békéscsabára vagy Gyulára kerülnek a betegek. A békéscsabai kórházból hétvégente a gyerekeke viszik át Gyulára. A megyei kórház szerint az átszervezéssel minden beteg megkapja az állapotának megfelelő ellátást.

Az Orvosi kamara Győr-Moson-Sopron megyei elnöke szerint ez azért van, mert nincs elég orvos és rossz a szervezés is - számolt be róla az RTL Híradó.

A betegk azt mondták, a Híradónak, hogy rendkívül kevés az orvos a kórházban. Van olyan is, akit nem érintik a mostani változások, mivel már évek óta másik városba megy, ha megbetegszik. A megyei kórháztól azt írták, hogy hétköznap a sebészeten, és a fül-orr-gégészeten is folyamatos az ellátás. A hétvégi ügyeleti időben, pedig a sürgősségi betegellátó osztályon kerül sor a betegek ellátására. Az átszervezezésnek köszönhetően minden beteg megkapja az állapotának megfelelő ellátást.

A Magyar Orvosi Kamara Győr-Moson-Soproni elnöke, Szijjártó László szerint nemcsak az a gond, hogy kevés az orvos, hanem az is, hogy rosszúl szervezik át őket.

Címlapkép: Getty Images