Itt az árlista: ennyiért jutnak VIP-műtéthez soron kívül a tehetős vidéki magyarok

Pénzcentrum 2024. január 12. 08:35

A magánellátást sosem lehetett olcsónak nevezni Magyarországon, azonban 2024-ben az elmúlt években történt nagyléptékű drágulást követően már-már luxusnak számít. Mindeközben - hiába vált azóta sokkal kezelhetőbbé a koronavírus - a pandémia óta különösen megnyúltak a műtéti várólisták a magyar kórházakban. Ahogy a Pénzcentrum írja, egyre többen lehetnek, akik fizetnének egy magánklinikán a műtétért, hogy ne kelljen hónapokat várniuk, azonban aki így dönt, annak több százezres, nem ritkán milliós kiadással kell számolnia. Érdemes alaposan körülnézni a magánkórházak árlistáin is, mert szolgáltatók között is óriási különbségek lehetnek.

A Pénzcentrum, ahogy minden év elején, 2024-ben is utánanézett, milyen árakkal találkozhatunk a magyar magánklinikákon. Úgy tapasztalták, nem minden szolgáltató emelt még árat tavaly januárhoz képest, viszont ahol történt drágulás, ott 5-30 százalékkal kerülnek többe a műtétek. Már egy kisebb műtét is legalább közel 300 ezer forintba kerül, a nagyobb beavatkozásoknál pedig nem ritkán milliós tétel lehet.

Ahogy arra a portál felhívta a figyelmet:

Csak néhány példa:

  • A szürkehályog műtétek 300 000 és 800 000 forint közt lehetnek az egyes kórházakban, attól függően milyen milyen lencsével történik a beavatkozás.
  • A laparoszkópos epehólyag műtét 600 000 és 840 000 forint között szerepel a listákon.
  • A sérvműtétek árát meghatározza, hogy érzéstelenítéssel, vagy altatásban, implantátummal, vagy anélkül végzik-e, és hogy egy- vagy kétoldali beavatkozásra van-e szükség. Ezért az áruk 430 000 forinttól akár 1 millió 100 ezer forintba is kerülhet az egyes magánkórházakban.

További részleteket a Pénzcentrum teljes cikkében olvashatunk, ide kattintva.

Címlapkép: Getty Images