Téboly lett a győri kosárlabda-sátor felújításból: 1,2 milliárdért negyedszerre sem sikerült befejezni

MTI 2024. január 20. 18:03

Egyre érthetetlenebb, miért nem sikerült negyedszerre sem átadni az 1,2 milliárdos kosárlabda-sátrat Győrben. De mi kerülhet ennyibe egy sátron? Az Átlátszó próbálta kibogozni a szálakat.

A győri Adyvárosi Sportcentrum, közismertebb nevén Grabo-sátor felújítása csaknem két évvel ezelőtt, még a 2022-es parlamenti választások előtt indult el. A sátor a győri kosaras-utánpótlás új otthona lesz – vagyis lenne, ha végre egyszer elkészülne. Mostanra ugyanis már a negyedik céldátumot bukták be az átadással - írta cikkében az Átlátszó.

A riportból azonban kiderül, hogy az építkezésnek még koránt sincs vége, 2024. január 5-én ugyanis azt látták a helyszínen, hogy az udvaron építkezési törmelék, fémhulladék hevert, a nyílászárók se lettek még mind behelyezve, s még odabent, a sportpálya területén sem fejeződtek be a munkálatok. A sportparkettát sem rakták még le és a sporttechnikát sem építették ki.

Kiderült, mi okozza a mostani csúszást

A lap rákérdezett a Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület elnökénél az újabb csúszás okára.​

A beruházás lényegében elkészült, az átadáshoz szükséges egy közszolgáltatói (MVM) befogadó nyilatkozat, amit októberben megigényeltünk. Ugyanis a beszerelt gépész technológia beüzemelésekor derült ki, hogy magasabb amperfelhasználást igényel, mint ami jelenleg rendelkezésre áll. Ennek hiányában nem telepíthető a beszerelésre váró sportparketta és sporttechnika. Miután nem biztosítható a megfelelő hőmérséklet és páratartalom

– mondta el Fűzy András.

Várhatóan néhány héten belül rendeződik a kapacitásnövelés kérdése, onnan számítva 2-3 hét alatt készre jelenthetjük végre a beruházást. Amelyet nagyon várunk, mert hatalmas előrelépést jelentene utánpótlás gyerekeink sport nevelése szempontjából

– fűzte hozzá 2024. január 2-án a lapnak küldött válaszában.

Közben a költségek is durván elszálltak

A beruházás ára nettó 650 millió, bruttó 825 millió forinthoz képest 950 millióra, vagyis áfával együtt 1,2 milliárd forintra emelkedett. Tehát csaknem másfélszeresére drágult.

Címlapkép: Getty Images