Több tízezer ütheti a markát a diákoknak: mutatjuk a részleteket

HelloVidék 2024. február 15. 20:02

Első alkalommal ad ki kredit-előrehaladást támogató ösztöndíjat a Miskolci Egyetem a 2023/2024-es tanévben. Az egyszeri 50 ezer forintos juttatást az első félév eredményei alapján 904 hallgatónak ítélte meg és utalja át az intézmény.

A hallgatók mintatanterv szerinti tanulmányi előrehaladásának ösztönzésére először a 2023/24-es tanévben hirdetett ösztöndíjpályázatot a Miskolci Egyetem. Az ösztöndíjra minden diák jogosult, ha teljesítette a kiírás feltételeit és belefért a megállapított keretszámba. A tanulmányi kötelezettségek teljesítése alapján járó hallgatói juttatást a jövőben is félévenként állapítja meg az egyetem tanulmányi hivatala, arra külön pályázatot benyújtani nem kell.

Elnyeréséhez alapfeltétel az aktív hallgatói jogviszony, továbbá az, hogy a teljes képzési idejük során egy félévre vetítve átlagosan legalább 27 kreditet teljesítsenek. A diákok így akkor is ösztöndíjhoz juthatnak, ha a tanulmányi ösztöndíj-keretből nem voltak jogosultak támogatásra.

A személyenként 50 ezer forintos kredit-előrehaladást támogató ösztöndíjat a vizsgaidőszak lezárását követően folyósítja a Miskolci Egyetem, először az idei tanév második félévének első hetében

Címlapkép: Getty Images