Ez az idei trend a kertekben: mutatjuk, mivel nem nyúlhatsz mellé

HelloVidék 2019. április 30. 12:05
Az áprilisi nagytakarítás után májusban már kellemesebb feladatokra koncentrálhatunk: ideje díszbe öltöztetni, kényelmessé varázsolni az udvart, illetve a balkont. Így a nyár kezdetére már hátradőlve élvezhetjük a hosszúra nyúló estéket.

A kerti trendek kétfele ágaznak. Egyrészt a modern otthonokban még mindig a letisztult minimál stílus dívik, de a környezettudatosság terjedése által előtérbe került a természetesség is, hogy a kert szerves része legyen az őt körülvevő környezetnek. Bármelyik irányvonal szimpatikus, néhány alapvető tanácsot érdemes megfogadni, hogy aztán ízlésünk szerint formáljuk személyessé a kertet. Ehhez nyújt segítséget a Praktiker közleménye.

Stabil alap

A legfontosabb, hogy válasszunk egy időtálló kerti bútort, mely sok éven át kiszolgál minket. Az elmúlt idők műanyagdömpingje után divat lett a különböző anyagok kombinációja: fa fémmel, műrattan fával. Népszerűnek számítanak a speciális természetes anyagokból, kör-nyezetbarát technológiával készülő, minőségi keresletet kiszolgáló duraboard anyagok is. A hipszter stílusú raklapbútorokat is sokan keresik. A Praktikerben a legtöbb termék UV stabil, természetes hatású. Az anyagkombinációkat letisztult, minimál vonalvezetés jellemzi, a fa-bútoroknál természetesebb az összhatás. Reneszánszát éli a fa és egyéb természetes anya-gok, például az igazi rattan, a bambusz, a tengeri fű és tengeri fonat. Minden anyaghoz saját tisztítószer ajánlott. Vásárlás előtt mérjük fel, mennyi időnk van ápolni a kerti bútort! A mű-anyagok nem igényelnek különösebb törődést, a természetes összetevők számára viszont fontos a rendszeres karbantartás.

Örökös nyaralás

A legtöbben arra vágyunk, hogy a nyári hétköznapokon is átérezzük a szabadság hangulatát. A nagy divatházak kollekciói mindig átkúsznak a lakberendezés területére is, ezért idén főleg a madarak és a dzsungel köszönnek vissza a kiegészítőkön. Hasít a trópusi hangulat a tányé-rokon, a textileken. Nincs ma már kert esti fények nélkül. Fényfüzéreket, mécsessel megra-kott befőttesüvegeket, gyertyatartókat aggathatunk a fákra, vagy rakhatunk lazán az asztal-ra. Az árammal sem kell már vesződni, hiszen a legtöbb fényfüzér napelemmel működik.

Boldogság balkonon

Ha kert nem jutott, de erkély igen, már nyert ügyünk van. Ne tárolóként funkcionáljon, ha-nem a lakás meghosszabbításaként! Idén ezt könnyedén megtehetjük, mert minden, ami összecsukható, ami mobil, az trendi. Nagyon szép, míves bútorokat lehet kapni akár 1-2 négyzetméteres helyiségekre is. És mennyivel szebb látvány az utcáról is egy otthonos, vi-dám balkon! Fényekkel és virágokkal megrakodva.

Se kert, se erkély?

Akkor sem kell elkeseredni, hiszen nagy sláger az urban botanic, mikor a belső tereket rak-juk tele sok növénnyel. Minél több a zöld, annál nagyobb a nyugalom. Nagy divatja van a párásító berendezéseknek, az aromaterápiának és a fényterápiának. A városban élő allergi-ásoknak gyógyír lehet ezek használata. Ha otthonunkba csempésztük a természetet, már kevésbé vágyódunk el máshova.