Kiadták a hőségriasztást: sivatagi forróság tarolja le az országot

HelloVidék 2019. augusztus 22. 09:32
A mai nap folyamán még kialakulhat egyes területeken zápor, zivatar de többnyire csak fátyolfelhők takarják majd az eget. Hogy mire számíthat, aki még kihasználná a nyár utolsó napjait? Mutatjuk a részleteket az Időkép előrejelzése szerint.

Ahogy a portál írja, ma főként északon, északnyugaton, a délutáni órákban pedig a délkeleti határ közelében alakulhat ki zápor, zivatar, többnyire azonban csak fátyolfelhők borítják majd be az eget.
Az északi-északkeleti szelet keleten kísérhetik élénk, erős lökések. Délután 24-33 fok között lesz a maximum hőmérséklet, délkeleten ettől viszont még lehet legmelegebb is. A szakemberek szerint ma frontmentes idő várható.

Pénteken is főként fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, egy-egy futó zápor legfeljebb nyugaton fordulhat elő kis eséllyel. Az északkeleti szél az Alföldön és a Dunántúl déli felén időnként megélénkülhet. Fokozódik a meleg, délután 28-34 fok várható.

Szombaton délen, délkeleten zavartalanabb lesz a napsütés, északon, északnyugaton főként fátyolfelhők szűrhetik, emellett gomolyfelhők képződnek. A Dunántúlon helyenként zápor, zivatar is kialakulhat. A keleties szél megélénkülhet. Napközben 29-34 fokra készülhetünk.

Vasárnap és a jövő hét első napjaiban marad a kánikula 30 fok fölötti maximumokkal, sok napsütéssel, délután, kora este elszórt záporokkal, zivatarokkal. A keleties szél továbbra is élénk, zivatar idején erős, akár viharos is lehet.