Győrben is pusztított a szupercellás zivatar: több mint 80 helyre riasztották a tűzoltókat

HelloVidék 2020. július 21. 22:12
Szupercellás zivatar csapott le Győrre, károk is keletkeztek, de nyugaton máshol is tomboltak viharok. A délután második felében és a kora esti órákban a Dunántúlon tomboltak a zivatarok. A nyugati tájakon látványos felhőzettel érkeztek a viharok, helyenként viharos szél, felhőszakadás és kisebb méretű jég is kísérte a zivatarokat, az egyik legerősebb vihar, mely szupercellává fejlődött, Győrt kapta telibe - írja az Időkép.

Ahogy a portál írja, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint rövid időn belül több mint nyolcvan helyre riasztották a tűzoltókat Győrben és környékén főként a vihar következtében kidőlt fák miatt.

A Bem téren autóra és kerítésre dőlt fa miatt kérték a tűzoltók segítségét, a József Attila utcában pedig megbontotta a szél az egyik épület tetejét, több utcában fákat tépázott meg, távközlési kábeleket szakított le a szél. A városban a hivatásos tűzoltóegységek mellett több önkéntes tűzoltóegyesület is segíti a károk felszámolását. A Mávinform közleménye szerint Győr és Öttevény között szünetel a vonatközlekedés, mert a viharban a sínekre és a felsővezetékekre fák és faágak zuhantak

- számolt be róla az Időkép.

Címlapkép: Getty Images