Elképesztő kegyetlenség: hurokkal gyilkolta meg az őzbakot az orvvadász

HelloVidék 2020. október 3. 12:35
A Marcali Járási Ügyészség orvvadászat és lopás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 66 éves férfit, akit tiltott vadászati eszközzel ejtett el egy őzbakot Marcali környékén - írta meg közleményében Magyarország Ügyészsége.

Ahogy a közleményben írják, az orvvadászat miatt már korábban is elítélt vádlott 2020 augusztusában otthonában fém bovdenből kb. 1,5 méter hosszúságú hurkot készített, majd azt a helyi vadásztársaság egyik általa jól ismert, vadak által gyakran látogatott területén egy fára rögzítette. A hurok a vadászatról szóló törvény alapján tiltott vadászati eszköznek minősül.

A férfi három nap múlva visszament ellenőrizni a hurkot, amelyben ekkor egy 600.000 Ft vadgazdálkodási értékű, nyakánál a hurokba szorult, és fulladás következében elpusztult őzbakot talált. A vádlott ezután hazaszállította az állatot, feldolgozta, majd húsát a hűtőládába rakta, de annak egy részéből a családja is fogyasztott.

A marcali rendőrök azonban tudomást szereztek az esetről, és kutatást tartottak a vádlott lakóházában, ahol megtalálták a húst, és az állat elejtéséhez használt hurkot is.

A Marcali Járásbíróság a 2020. szeptember 22-én megtartott tárgyaláson az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a vádlottat, akivel szemben 30 nap elzárást szabott ki. Az ítélet a védelem fellebbezése miatt nem emelkedett jogerőre.

Címlapkép: Getty Images