Kiadták a narancssárga figyelmeztetést: ezekben a megyékben holnap leszakad az ég

HelloVidék 2020. október 12. 16:01
24 óra alatt 30 mm-nél is több csapadék hullhat holnap, 4 északi megyére naracssárga figyelmeztetést adott ki az OMSZ.
Mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat, szerdáig sokfelé várható kiadós csapadék, összességében északon és a Bakonyban hullhat a legtöbb, helyenként 50 mm-nél is több - írja az Időkép.

Ahogy a portál írja, kedden a csapadék súlypontja a keleti, északkeleti és északi országrészre helyeződik. Különösen sok eső várható északon, északkeleten, emiatt Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében narancssárga figyelmeztetés érvényes, azaz 24 óra alatt 30 mm-nél is több csapadék hullhat.

A vasárnapi modellfutások az északkeleti csücskére még kevesebb csapadékkal számoltak, ám a friss modellek ide is több csapadékot várnak a korábban előrejelzettnél.

A széllökések sebessége nyugaton, északnyugaton és a Zemplénben haladhatja meg a 70 km/órát, 4 megyében (Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém) emiatt is citromsárga figyelmeztetés van érvényben.

Szerdán még északon eshet, máshol szárazabbra fordul az idő, de csak átmenetileg, csütörtökön ugyanis délnyugat felől újabb csapadék érkezhet.

Címlapkép: Getty Images