Kiadták a figyelmeztetést erre a megyére: brutális szélre lehet számítani

HelloVidék 2021. március 17. 16:00
Szerdán nyugaton süthet többet a nap, máshol felhősebb időre van kilátás. Eleinte nyugaton és a középső tájakon, később délen is kialakulhatnak futó záporok, helyenként hózáporok. Az északi-északnyugati szelet élénk, erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. A legmagasabb hőmérséklet 4 és 11 fok között alakul - írta meg az Időkép.

Ahogy a portál írja, csütörtökön az ország nyugati részén naposabb, keleten felhősebb idővel indul a reggel. Délután elszórtan záporok, az este közeledtével többfelé kisebb hózáporok alakulhatnak ki. Még élénk, erős lehet az északias szél. Reggel fagyos, fagypont közeli hőmérsékletekre van kilátás, délután 3-8 fokot mérhetünk.

Pénteken változóan felhős lesz az ég, sokfelé alakulhat ki átmenetileg zápor, hózápor. A szél veszít erejéből. Reggel nagy területen fagyhat, délután pedig 4-8 fokra van kilátás. Szombaton egy hidegfront érkezhet feltámadó északias széllel, de jelentős lehűlésre nem kell készülnünk. Vasárnap sok napsütésre van kilátás, említésre méltó csapadék nem várható, de még élénk lesz a szél. Reggelente -6, +2, délutánonként 4-10 fok közötti hőmérsékletekre számíthatunk.

Címlapkép: Getty Images