Tornádók, zivatarok csaphatnak le: itt már megtörtént, él az országos figyelmeztetés

HelloVidék 2021. június 25. 18:00
Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közzétett térképen figyelmeztet, hogy az ország melyik részén várható vihar a nap további részében. A délután második felétől előbb a Dunántúl déli felére érkeznek intenzív zivatarok, amelyek kelet felé haladnak, majd este az Alföld déli részén is heves zivatarok jelennek meg. Kalocsa közelében már észleltek egy tornádót.

Kalocsa mellett szupercella keletkezett, amiből nagy eséllyel egy tornádó alakult ki a város közelében, ahogy közelében, ami a nemrég kialakult szupercellából nyúlt alá, és egy olvasó meg is örökítette, írja az idokep.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán közzétett térképen figyelmeztet,, hogy az ország melyik részén várható vihar a nap további részében. A délután második felétől előbb a Dunántúl déli felére érkeznek intenzív zivatarok, amelyek kelet felé haladnak, majd este az Alföld déli részén is heves zivatarok jelennek meg.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) pénteken közleményében azt kérte, hogy a viharos szélben lehetőség szerint senki ne parkoljon fák alá, a közúton pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjen. Ha valaki bajba jutott embert, leszakadt vezetéket lát, jelezze azt a 112-es segélyhívón.

Címlapkép: Getty Images