Sopron térségét már elérte a szupercella: mutatjuk merre csaphat le a gigavihar

HelloVidék 2021. július 14. 11:06
A MetNet előrejelzése szerint Délnyugat felől szupercella érte el Sopron térségét. Intenzív csapadékhullás és jégeső kísérheti az átvonulását.

Mire számíthatunk még?

Az Időkép előrejelzése szerint mérséklődik a meleg a hét második felében. Szerdán napközben elszórtan a Dunántúlon, este késő este pedig középső országrészben és északon készülhetünk több helyen záporokra, zivatarokra.

Csütörtökön sokfelé számíthatunk hosszabb napos időszakokra. Elszórt záporok, zivatarok napközben a Tiszántúlon, helyenként északon alakulhatnak ki. Több helyen élénk, néhol erős lehet a déli, délnyugati szél. Hajnalban 15-23 fok várható, délután pedig 27-34 fokot mérhetünk.

Pénteken a megnövekvő fátyol és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést. Többfelé, legkisebb eséllyel a nyugati tájakon számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Az északira, északkeletire forduló szelet főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, helyenként erős lökések. A délutáni maximumok 26-32 fok között várható.

Szombaton ismét többfelé van kilátás záporokra, zivatarokra. A Dunántúlon kiadósabb csapadék is hullhat. Az északkeleti szél többfelé, élénk nyugaton erős lehet. Napközben 25-32 fok valószínű. Vasárnapra is záporos, zivataros időjárás körvonalazódik élénk, helyenként erős északias széllel, 27-33 fokos csúcshőmérséklettel.

Címlapkép: Getty Images