Kiadták a figyelmeztetést: jöhet a felhőszakadás, zivatar, esernyőket elő

HelloVidék 2021. szeptember 27. 12:01
Hétfőn többször erősen megnövekszik a felhőzet az Időkép előrejelzése szerint. Mint írják, északkelet több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A változó irányú szél zivatarok idején megerősödhet. Délután 18-27 fok várható, a szárazabb, hosszabb ideig napos tájakon lesz melegebb.

Elő kell vennünk az esernyőket, hiszen ma északkelet és a Dél-Dunántúl kivételével több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az autósak is érdemes vigyázni, mivel számítani kell vizes, csúszós útszakaszokra. Zivatarokban hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, és a feltámadó szél is ronthatja a menetstabilitást.

Az előrejelzések szerint, hétfőn front nem lesz térségünkben, de az időjárás változása miatt gyenge hidegfronti tünetek jelentkezhetnek. Emiatt fejfájás, vérnyomás-ingadozás, ízületi- és görcsös panaszok előfordulhatnak. A felhősebb időben bágyadtság, tompaság is jelentkezhet, csökkenhet hő- és komfortérzetünk. A reggel még hűvösebb északkeleti tájakon átmenetileg felerősödhetnek a kopásos jellegű ízületi panaszok, valamint nő a megfázásveszély, ezért ajánlott a réteges öltözet. Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt!

Forrás: OMSZ

Címlapkép: Getty Images