Épp hidegfront söpör át felettünk: szomorú időnk lesz holnap is, de aztán!

HelloVidék 2021. szeptember 29. 19:00
Holnap délelőttig a délkeleti tájak kivételével többfelé kell még esőre, záporokra készülni. Napközben a legtöbb helyen borongós lesz az idő. Jó hír a szüretelőknek: pénteken viszont már több lesz a napsütés!

Az Időkép előrejelzése szerint szerdán még sok felhő lesz felettünk, a nap első felében elszórt csapadék elsősorban a Dunától keletre fordulhat elő, majd a délután második felében megérkezik a hidegfront nyugat felől, és a Dunántúlon több helyen kell esőre, záporokra, néhol zivatarokra készülni. Helyenként élénk lehet a déli-délkeleti szél. Délután 17-23 fok várható.

Csütörtök reggelig, délelőttig a délkeleti tájak kivételével többfelé kell esőre, záporokra készülni. Napközben a legtöbb helyen borongós lesz az idő, többfelé várható eső, de miközben a csapadékzóna egyre keletebbre helyeződik át, nyugat felől elkezd felszakadozni a felhőzet. A Dunántúlon feltámad az északias szél. Délután 14-20 fokot mérhetünk.

Pénteken már több lesz a napsütés, de még gyakran megnövekedhet a felhőzet, de csak néhol fordulhat elő átmenetileg kisebb eső, zápor. A délkeleti szél északnyugaton élénkülhet meg. Hideg, több helyen párás, ködös lesz a reggel. Délutánra 17 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton sok napsütésre készülhetünk

Kisebb zápor csak elvétve északkeleten lehet. A délkeleti szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Délután 18-23 fok valószínű. Vasárnap túlnyomóan napos, száraz idő ígérkezik. Északnyugaton erős, néhol viharos lesz a délies szél. A csúcshőmérséklet 19 és 25 fok között alakulhat.

Címlapkép: Getty Images