Bekeményít az ősz: ezeken a területeken várható zápor, zivatar

HelloVidék 2021. október 4. 15:04
Az Időkép előrejelzése szerint ma szinte zavartalan lesz a napsütés, csapadék sehol sem várható. A délies szél többfelé megélénkül, délután nyugaton, északnyugaton megerősödhet. A csúcshőmérséklet 21-27 fok között alakul.

Ahogy a portál írja, kedden is kitart a napos idő, majd a késő délutáni, kora esti órákban nyugaton növekedni kezd a felhőzet és estétől, majd éjjel egyre több zápor, zivatar valószínű. Többfelé élénk, erős lesz a délkeleti szél. Hajnalban 5-15, délután 21-27 fok várható.

Forrás: OMSZ

Mi várható a hét hátralévő napjain?

Szerdára egy hullámzó frontrendszer éri el térségünket, így borongósabb, hűvösebb idő jön, többfelé kialakulhat eső, záporeső, néhol zivatar. Napközben mérsékelt, a középső tájakon élénk, néhol erős lesz a keleti, délkeleti szél. Késő estére viszont északira, északkeletire vált a szél, melyet nyugaton erős lökések kísérhetnek. Jelentősen visszaesik a hőmérséklet, délután 13-22 fokot mérhetünk, a keleti, délkeleti tájakon lesz még melegebb.

Csütörtökön kiadósabb csapadékra van kilátás. A jelenlegi számítások szerint legtöbb eső délnyugaton, a legkevesebb északkeleten várható. Az északi, északkeleti szél több helyen élénk, erős lehet. Délután 12-19 fok valószínű, a Dunántúlon lesz a leghűvösebb az idő. Pénteken még borongós, hűvös idő valószínű, eleinte több, napközben egyre kevesebb csapadékkal.

Címlapkép: Getty Images